Bellyfit Sage

Wees welkom in ‘s werelds eerste fitness programma, exclusief voor vrouwen in hun ‘Derde leeftijd!’

Bellyfit® Sage is een holistische low-impact fitness les waarin de focus ligt op bewustwording en het plezier van bewegen, deze les is exclusief voor de Volwassen Wijze en/of herstellende vrouw.  De les is combinatie van Fitness, Buikdans, Hula en Yoga waardoor we werken aan zachtheid en flow, maar ook een het bekrachtigen van het centrum, werken aan stabiliteit en stamina. Door de wereld-fusion muziek stroomt de energie en voel je je fysiek, mentaal en spiritueel sterker!

Hoe ziet een les eruit?

De les duurt een uur, waarbij we beginnen met een meditatie en aardingsoefeningen. We maken alle gewichten los en proberen onze energie naar de buik te concentreren, hierna beginnen we met de warming-up. De warming-up volgt de weg van onder naar boven in je lichaam, je bent klaar om te bewegen! Het volgende gedeelte is Cardio/Dansant met bewegingen geïnspireerd uit Fitness, Buikdans en Hula. Met deze dansstijlen werken we aan stabiliteit, balans en ‘flow’. Het leuke is dat voor elke beweging meerdere opties wordt gegeven, Bellyfit is dus zowel voor vrouwen met ‘2 linker benen’ als de vrouw die meer uitdaging wilt. Na het cardio gedeelte en cooling-down bouwen de af met een aantal rustige buikdansbeweging. Hierna pakken we de stoelen erbij en trainen we met aandacht ons krachtcentrum (core) met op pilates gebaseerde oefeningen, we eindigen de les altijd met een uitgebreide stretch en zo kom je volledig tot rust en ontspannen de les uit.

Wat Bellyfit® Sage je kan brengen:

 • Versterking van je krachtcentrum (core) door Cardio en Pilates.
 • Losmaken van vastzittende spieren
 • Verbetering van evenwicht
 • Verbetering van (spier)coördinatie en (spier)conditie
 • Indirecte versterking of ontspanning van de bekkenbodemspier
 • De les is exclusief gecreëerd voor vrouwen in hun Derde leeftijd.

Maar ook:

 • De muziek is speciaal gemaakt voor de les en werkt inspirerend.
 • Leer dansbewegingen geïnspireerd uit Buikdans en Hula.
 • Door vrouwen en voor vrouwen
 • Voel je vrouwelijker en zelfverzekerder
 • Alle instapniveaus zijn welkom, bij bepaalde oefeningen worden optioneel stoelen gebruikt.

 

Voor wie zijn de lessen bedoeld?

Deze lessen zijn geschikt voor vrouwen tot ong. 75 jaar, die willen sporten op een meer intentievolle manier, vrouwen die herstellende zijn van een operatie/ziekte of bevalling, vrouwen waarbij de huidige sportlessen te zwaar voor zijn. Vrouwen die zowel fysiek als mentaal sterker willen worden en het fijn vinden om omringt te zijn met anderen van dezelfde leeftijd.

Lees hieronder 2 recensies:

 • ‘De afgelopen weken heb ik genoten van je Bellyfit Sage lessen en de enthousiaste manier waarop je dat deed. Wat heerlijk om zo te bewegen met je hele lichaam en je na afloop warm en ontspannen te voelen. Ik hoop dat je deze cursus blijft aanbieden, zodat ik er nog lang van kan genieten in mijn derde leeftijdsfase! Herma’
 • ‘Bellyfit Sage heeft aantrekkelijke oefeningen die met sierlijke dansbewegingen gecombineerd worden. Het is speciaal voor vrouwen ontwikkeld, wordt opgeluisterd met mooie muziek, en er is  iedere keer een thema voor de les. Daardoor geeft Bellyfit Sage mij heel veel energie en lenigheid. Ik vind het erg leuk om te doen’. Joos

Waar zijn er lessen te volgen?

Op dit moment biedt de Dansschool deze les alleen in Groningen aan.