Bellyfit

Wat is Bellyfit?

Bellyfit® – Strong, Sexy, Sacred – Ben jij die vrouw die een beter uithoudingsvermogen wilt, sterker en sensueler wilt voelen in haar lichaam? Dan is deze work-out voor jou! Met een opzwepend dansgedeelte geïnspireerd uit buikdans, Afrikaanse dans, Bhangra en Bollywood, en met kracht en stretch oefeningen voor het hele lichaam geïnspireerd uit Fitness, Pilates en Yoga wordt je fysiek, mentaal en spiritueel sterker. Deze les is speciaal ontwikkeld door vrouwen en voor vrouwen!

Hoe ziet een les eruit?

Elke les is thematisch (b.v. een natuurelement, het seizoen, een chakra, een affirmatie, een godin..). De les duurt een uur, waarbij we beginnen met een korte meditatie gepaard met aardingsoefeningen. De opeenvolgende warming-up volgt het Cardio/Dans gedeelte met bewegingen geïnspireerd uit Fitness, Buikdans, Afrikaanse dans, Bollywood en Bhangra. Het leuke is dat voor elke beweging meerdere opties wordt gegeven, Bellyfit is dus zowel voor vrouwen met ‘2 linker benen’ als de ervaren sporter. Na het cardio gedeelte en de cooling-down doen we samen een aantal buikdansbewegingen om zo helemaal tot ontspanning te komen. Hierna trekken we de schoenen uit en trainen we ons krachtcentrum. We eindigen de les altijd met een uitgebreide stretch, zo kom je volledig tot rust en ontspannen de les uit.

Dit Canadese promofilmpje geeft een kijkje in een les:

Voor wie is Bellyfit?

Bellyfit is voor en door vrouwen en is geschikt voor vrouwen van ELKE leeftijd* en conditie. Voor vrouwen die willen afvallen, in conditie willen komen, gezond willen worden in lichaam en geest, voor slanke, stevige, jonge, oudere, cardiojunky’s, klungelige linksbenige, jullie begrijpen het: iedereen (ok, mannen niet toegelaten – woman class only!)

Het format voor Bellyfit is ontwikkeld door Alice Bracegirdle uit Canada, bezoek de website voor inspiratie!

Wat Bellyfit je kan brengen:

  • Versterking van je krachtcentrum (core) door Cardio en Pilates.
  • Losmaken van vastzittende spieren en gewrichten.
  • Verbetering van evenwicht
  • Verbetering van (spier)coördinatie en (spier)conditie
  • Indirecte versterking of ontspanning van de bekkenbodemspier

Maar ook:

  • De muziek is speciaal gemaakt voor de les en werkt inspirerend.
  • Leer dansbewegingen geïnspireerd op Bollywood/Buikdans/Afrikaanse dans
  • Door vrouwen en voor vrouwen
  • Je krijgt een flinke work-out maar komt door de (yoga) oefeningen aan het eind geheel ontspannen de les uit
  • Voel je vrouwelijker en zelfverzekerder