FAQ over lessen

Waar kan ik meer informatie vinden over de lessen?

Ga met je muis over ‘Lessen’ en klik op de betreffende leslocatie, daarna zie je de niveaus verschijnen.

Hoe kan ik me opgeven voor een cursus of proefles?

Via deze link: Inschrijfformulier

Ik heb lichamelijke klachten, kan ik wel buikdansen?

Ja dat kan, de les wordt altijd gedifferentieerd gegeven. Mocht je het nodig vinden dat de docent er meer op let, geef het dan gerust aan. Daag jezelf uit, maar wees lief voor je grenzen.

 

Wat kan ik aandoen bij een buikdansles?

Het is het belangrijk dat je je eigen bewegingen kan zien en dat de docent alle bewegingen goed kan zien. Het allerbelangrijkste is dat je je prettig voelt en dat het praktisch is, een les is immers een training, geen optreden.

  • Onderkleding: Legging/stretchbroek/ gymbroek/sportbroek. Bij bepaalde thema’s zal er gevraagd worden om een rok mee te nemen.
  • Bovenkleding   Top/hemdje/T-shirt. Blote buik is niet verplicht.
  • Schoeisel:  Jazzschoentjes/buikdansschoentjes/ gymslofjes /blote voeten.
  • Heupsjaal:   Heupsjaal bij voorkeur zonder muntjes, kraaltjes/pailletten/glitters/stof is prima. Een heupsjaal is geen verplichting.

Wat doe ik aan/neem ik mee bij een Bellyfit les?

  • Sportieve kleding zoals legging/yogabroek/top/t-shirt
  • Sportschoenen
  • Yogamatje (Bij Bellyfit Sage is een yogamatje niet nodig)
  • Flesje water

Kan ik altijd bij een cursus instromen?

Ja dat kan. Met name bij Bellyfit kan je ten alle tijden een proefles of losse les volgen.

Bij de buikdanscursus kan je altijd instromen, al raad ik aan om dit zo vroeg mogelijk in het seizoen te doen. Elke les is opbouwend en daarom kan het zijn dat we later in het seizoen technieken/combinaties doen die we in het begin van de cursus uitgebreid hebben behandeld.

Is buikdans alleen voor jonge slanke meiden?

Nee, buikdansen is van oorsprong een folklore dans en geschikt voor alle vrouwen, ongeacht welke leeftijd, maat of lengte je hebt. Ik ben van mening dat iedereen kan leren buikdansen. Mijn leerlingen variëren van adolescenten tot 65 jaar en alles daartussen in. En hoe prachtig zijn deze vrouwen! Performen of lesgeven is natuurlijk een andere tak van sport, zoals bij elk andere vak.

Ik woon wat verder weg, is het daarom goed dat ik 5 min. later in de les kom?

Nee. De docent doet een warming-up zodat je je lichaam kan aarden, je spieren en gewrichten los kan maken, je spieren op te warmen zodat je daarna op een uitgeruste manier de rest van je les kan doen. Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat je daarbij aanwezig bent.

Ik wil graag thuis oefenen, waar kan ik buikdans muziek vinden?

Op deze website kan je een pagina vinden met muziektips, linkjes naar (web)winkels, genoeg om te luisteren! De link van je: hier

Hoe blijf ik als leerling op de hoogte?

Leana stuurt 3x per jaar een nieuwsbrief, je kan je inschrijven via invullen van je naam en mailadres (kijk aan de rechterkant van deze pagina). Daarnaast heeft de dansschool een facebookpagina. Druk op de ‘vind ik leuk’ knop en blijf op de hoogte van nieuwtjes, muziek/video tips, foto’s en meer.

Kan ik ook prive-lessen krijgen?

Ja, dat kan! Ga voor meer informatie hierover naar: privé-lessen